Jokilaakeri Oy

SmarttiPlus pitää työkalut saatavilla ja hyvässä ojennuksessa

23.04.2019

Lahtelainen alihankinta-koneistamo Jarmeta Oy luottaa SmarttiPlussaan työkaluvaraston hallinnassa

JokiLaakeri toimitti SmarttiPlussan Jarmetaan kaksi vuotta sitten. Tavoitteena oli uudistaa työkalujen hallinta kerralla uuteen järjestykseen. Kahden vuoden kokemukset ovat olleet tavoitteen mukaisia ja Smarttia täydennetään tarpeen mukaan uusilla tuotteilla ja tuoteryhmillä.

Jarmeta Oy on vuodesta 1991 toiminut alihankintakoneistamo. ”Teemme alihankintaa eri teollisuuden aloille CNC-sorvauksen, jyrsinnän, koneistuksen ja kokoonpanon alueilla”, selvittää toimitusjohtaja Timo Laaksonen. ” Meillä on osaava ja nuorekas henkilökunta. Panostamme korkeaan laatuun sekä sovittuihin aikatauluihin. Olemme investoineet merkittävästi uusimpaan tekniikkaan ja niin tulemme tekemään tulevaisuudessakin. Olemme filosofialtamme samanlainen yritys kuin JokiLaakeri, osaava ja palvelukeskeinen”, hän jatkaa.

”Smartin käyttöönotto on muuttanut työkalujen hallintaa merkittävästi. Hyvässä mallissa asiat toki olivat aikaisemminkin, mutta nyt se on saatu aivan uudelle tasolle ja varmuus jatkuvasta saatavuudesta on hyvässä kunnossa. Alku teetti jonkin verran töitä, mutta se kannatti ehdottomasti”, Laaksonen tähdentää.

Konsultaatio ja neuvonta lastuavissa työkaluissa on osa JokiLaakerin palvelua. Työ tapahtuu useimmiten saatujen toimeksiantojen yhteydessä, jossa etsitään oikeita työkaluja sujuvaan tuotantoon. Jarmetan tavoitteet ja JokiLaakerin osaaminen yhdistyvät oikealla tavalla kun tavoitteet täyttävä työkalu löytyy ja toimitetaan tuotantoon.

”Työkalujen tuntemus ja kokemus yhdistyvät toimivalla tavalla arkipäivän tasolla”, kommentoi Jouni Masalin JokiLaakerista. Hän on ollut projektissa mukana alusta alkaen.

Tällä hetkellä suunnitellaan työkaluvaraston kehittämistä edelleen. Asiassa edetään asteittain sen mukaan kuin tarpeet kasvavat. Asteittainen lisääminen pitää tavoitteet hyvin hallinnassa sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

JokiLaakeri toimittaa jonkin verran muitakin tuotteita Jarmetaan lastuavien työkalujen rinnalla. Tällä hetkellä noin 70 % toimituksista kulkee Smartin kautta.

JokiLaakerin Lahden yksikkö on jo ennen Smarttia toimittanut Jarmetalle lähinnä laakerituotteita. Etäisyys Tampereelle ei ole ollut minkäänlainen ongelma. Kuljetukset sujuvat viikoittain postin välityksellä ovelta ovelle.

-JokiLaakerin Lehti 1/2019